Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminica 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
 

Iulie 2019

 
 

PAGina pastorului

Iulie 2019

7 iulie

 

Împărăţia lui Dumnezeu este o realitate spirituală veşnică care poate fi înțeleasă și percepută DOAR prin credinţă. Prin credinţă, omul finit de pe pământ poate intra în relaţie spirituală cu Dumnezeu, având beneficiul mântuirii sufletului şi binecuvântării divine. Credinţa este singura cale de a intra în Împărăţia lui Dumnezeu, dar şi singura cale prin care poţi rămâne credincios Domnului în obstacolele, încercările şi ispitele vieţii. În capitolul 8 al scrisorii pe care Apostolul Pavel o scrie credincioşilor din Roma, el le explică beneficiile vieţii trăite prin credinţa în Dumnezeu:
• vers. 18: Nici o comparaţie nu poate fi făcută între micile întristări de pe pământ şi gloria infinită şi eternă de care vor avea parte cei credincioşi. Suferim prea uşor şi prea puţin aici, în comparaţie cu eternitatea în care ne vom bucura atât de mult alături de Dumnezeu.
• vers. 26: Nicio slăbiciune omenească nu-L va opri pe Dumnezeu să ne asculte rugăciunea făcută cu şi prin credinţă, datorită mijlocirii Duhului Sfânt, care Se roagă cu şi alături de noi. Dumnezeu mobilizează cerul şi pământul, îngeri, împrejurări şi oameni ca să ne vină în ajutor. El este scăparea noastră în absolut orice situație.
• vers. 28: Niciun rău nu se întâmplă celor credincioşi Domnului; tot ce pare rău se va transforma într-o adevărată victorie. Imaginaţi-vă cum întristarea de moment a unei familii de credincioşi din Seattle din cauza pierderii avionului spre Franţa s-a transformat în biruinţă atunci când au aflat cu groază că la câteva minute după decolare avionul în care ar fi trebuit să urce tocmai s-a prăbuşit.
• vers. 31: Nicio autoritate omenească sau demonică nu va avea succes împotriva noastră, atâta timp cât Dumnezeu este cu şi pentru noi. Atunci când Dumnezeu este cu noi, suntem majoritatea.
• vers. 32: Niciun bine nu este oprit de Tatăl ceresc pentru copiii Lui născuţi din nou prin credinţa în Mântuitorul Isus Hristos. Dacă Dumnezeu L-a dat la moarte pentru recuperarea noastră pe Fiul Său, Isus Hristos, toate celelalte lucruri sunt ale noastre prin credinţă.
• vers. 33: Nicio acuzaţie nu va afecta negativ viitorul glorios şi veşnic al credincioşilor care-L urmează pe Isus, trăind prin credinţă. Dumnezeu cunoaşte totul, El nu poate fi instigat împotriva noastră.
• vers. 33: Nicio condamnare nu are efect asupra copiilor lui Dumnezeu, atâta timp cât sfinţenia este modul lor de viaţă. Sfinţenia omului atrage prezenţa lui Dumnezeu care este singura protecţie pentru cei mântuiţi.
• vers. 37: Nicio încercare a Diavolului sau a oamenilor răi nu va avea succes asupra celor ocrotiți de Cel Atotputernic. Atunci când Dumnezeu te ocroteşte, nu are nicio importanţă ce fac ceilalţi.
• vers. 38-39: Nicio autoritate, calomnie, coaliţie, forţă umană sau demonică, boală sau durere... nu îi poate separa de Dumnezeu pe cei care au făcut legământ cu El prin jertfa Domnului Isus Hristos.
Împărăția lui Dumnezeu este veșnică și sigură! 

14 iulie

      Familia este ideea lui Dumnezeu pentru bucuria şi fericirea omului, este locul unde nevoile lui sunt împlinite, unde-şi găseşte pacea şi bucuria întotdeauna. Familia este o condiţie a existenţei umane, o lege universală. Cei mai bogaţi şi fericiţi oameni simt nevoia să se căsătorească; chiar şi patronul celui mai mare hotel doarme noaptea tot... ACASĂ. Cel mai
frumos loc din lume este ACASĂ. Acolo ne întoarcem şi de la examenul pe care l-am câştigat, şi de la cel pe care l-am pierdut; acolo ne întoarcem şi când suntem celebri, şi când suntem falimentari; acolo este locul unde păstrăm doar pentru noi cele mai valoroase, dragi şi importante persoane din viaţa noastră. Acasă este partenerul dat de Dumnezeu prin legământul căsătoriei, sunt copiii şi părinţii pe care niciunul dintre noi nu i-am ales, însă fiecare îi iubim şi suntem fericiţi alături de ei. Împreună trecem prin bucuriile şi necazurile vieţii, împreună urcăm şi coborâm, râdem şi plângem, împreună ne bucurăm şi suferim, câştigăm şi cheltuim, împreună la bine şi rău, împreună pentru că suntem UNA.
      Acasă sunt oamenii pe care-i iubim, în ciuda faptului că nu sunt perfecţi, pe care-i apreciem, în ciuda defectelor pe care le au, pe care-i iertăm, în ciuda faptului că ne greşesc zilnic. Ei sunt oamenii pe care nu ne putem supăra, oamenii alături de care vrem să trăim şi să murim. Oamenii de acasă sunt investiţia noastră din lumea aceasta, sunt adevărata noastră
bogăţie. Noi nu avem pe nimeni în cer mai scump decât pe Dumnezeu şi pe pământ mai scump decât familia. Acestea sunt adevăratele repere în călătoria vieţii unui muritor, o călătorie deseori grea şi dureroasă, o călătorie pe care fiecare dintre noi trebuie să aibă demnitatea să o ducă până la capăt indiferent de preţul plătit.
         Atunci când nu există ACASĂ, nimic nu are valoare, singurătatea devine dureroasă şi insuportabilă, plăcerea nu are gust, munca nu are motivaţie, odihna nu are explicaţie, cheltuiala nu are rost, mâncarea nu are savoare, somnul nu are linişte, viaţa nu are sens, moartea nu are importanţă... Acasă sunt oamenii care te ajută să poţi când nu mai poţi, să râzi când plângi, să te bucuri când eşti trist, să mănânci când nu ţi-e foame, să dormi când nu ţi-e somn, să munceşti când nu ai unde, să te odihneşti când eşti ocupat, să continui când simţi să te opreşti... Acasă poţi să plângi fără să râdă cineva de tine, poţi să râzi fără să-ţi plângă cineva de milă, poţi să te bucuri fără să superi pe nimeni şi poţi să te superi fără să se bucure cineva. 

          Acasă este locul unde oamenii se întorc din vacanţă, de la restaurant, de la plimbare, din călătorii, de la muzeu, de la părinţi, de la copii... pentru că ACASĂ este ideea lui Dumnezeu pentru fiecare muritor. Acasă este locul unde primim şi dăruim în egală măsură, locul un investim dragostea, iertarea, atenţia, bunătatea, înţelegerea, acceptarea, mila, dărnicia, banii... pe noi înşine. Iar dacă nu investim din abundenţă aceste lucruri, înseamnă
că nu am înţeles încă ideea Creatorului.
            Orice muritor ar trebui să aibă o casă în cer, la Dumnezeu, pentru veşnicie şi o casă pe pământ, la familie, pentru acum, aceste două coordonate fiind esenţiale, dar şi suficiente pentru o viaţă de OM.

 

 21 iulie

          La sfârşitul creaţiei, Dumnezeu a afirmat de cinci ori că toate lucrurile sunt ,,foarte bune", cu excepţia singurătăţii lui Adam. Soluţia Creatorului a fost să continue procesul creaţiei, aducând în felul acesta în existenţă femeia, pe Eva. Acum este rândul lui Adam să aprecieze. Dacă alături de toată creaţia, familia a fost un lucru foarte bun, de ce astăzi sunt atâtea eşecuri, nefericire, lacrimi şi durere? La această întrebare se străduiesc deopotrivă să ofere răspuns sociologia, psihologia, teologia, însă peisajul vieţii de familie este din ce în ce mai plin de suferință. Această realitate se răsfrânge negativ asupra generaţiei tinere care este descurajată să viseze la o viaţă de familie fericită. Căsătoria este uşor confundată cu plăcerea păcătoasă, concubinajul, adulterul..., or rezultatele sunt pe măsură. Care este secretul succesului în viaţa de familie - este mit, mister, miracol sau muncă şi maturitate?
           Din punct de vedere al vieţii de familie, statisticile din Statele Unite şi Europa sunt descurajatoare. Mii de copii se nasc fără să ştie cine este tatăl lor sau asistă îngroziţi şi neputincioşi la certuri violente şi divorţul părinţilor, pierzând pentru totdeuna dreptul să spere la o viaţa de familie împlinită. În Europa la fiecare 30 de secunde o familie sfârşeşte prin divorţ sau un copil este ucis înainte să se nască. În ciuda acestor nefericite realităţi, oamenii au explicaţii şi justificări, încercând să se dezvinovăţească. Până la urmă nu este nimeni vinovat şi această ridicolă anormalitate a devenit normală. Unii dau vina pe sărăcie, dar maşinile nu mai încap pe şosele; alţii dau vina pe lipsa de educaţie, dar nu mai încăpem de diplome; bărbaţii dau vina pe Eva, femeile dau vina pe Adam, amândoi dau vina pe Şarpe. Care este, până la urmă, adevărul? Nimeni nu vrea să se gândească în mod biblic la Dumnezeu, la Creatorul trădat în grădină, la Făcătorul părăsit în Eden, la procesul dureros şi la toate consecinţele lui. Nimeni nu mai are putere să spere în soluţia restauratoare a lui Dumnezeu, nimeni nu se mai gândeşte la ,,sămânţa femeii" care urma să vină, numeni nu e interesat să ştie dacă a venit sau nu. Căutăm răspuns în cărţi, în plăcere, în bani, în vacanţe, în aventuri, în coaliţii, în tehnologie şi respingem răspunsul din inima noastră, care ne cheamă zilnic spre Dumnezeu.
Viaţa de familie nu poate fi fericită, dacă partenerii nu sunt fericiţi, nu poate fi sfântă, dacă partenerii nu sunt sfinţi. Viaţa de familie este exact ce o fac cei doi parteneri, este expresia caracterului şi personalităţii lor. Oamenii, înainte de orice altceva, au nevoie de Dumnezeu, au nevoie de restaurarea relaţiei cu Creatorul părăsit, au nevoie de acceptarea soluţiei lui Dumnezeu, oferită în persoana sfântă a Mântuitorului Cristos. Câtă lumină are generaţia noastră, dacă nu vede o soluţie veche de 2000 de ani, timp în care încearcă să o inventeze?           Viaţa de familie este inventată de Dumnezeu şi funcţionează doar respectând principiile Sale. Biblia este manualul de folosire, or ea vorbeşte despre pocăinţă şi neprihănire, despre mărturisirea şi părăsirea păcatului. Generaţia tânără are dreptul să spere la o viaţă de familie fericită numai atunci când îşi pune viaţa şi destinul în mâna lui Dumnezeu, numai atunci când va citi Biblia şi se va ruga. Tehnologia modernă reuşeşte fabricarea avioanelor şi maşinilor performante, însă fericirea, pacea, liniştea, bucuria și o viaţă de familie împlinită sunt darurile lui Dumnezeu. Familia e puternică şi fericirea ei e garantată atunci când partenerii trăiesc cu Dumnzezeu şi împlinesc poruncile Lui.

  28 iulie

Căsătoria este prima instituţie pe care Dumnezeu a stabilit-o pe pământ, fiind temelia oricărei societăţi omeneşti. Oamenii s-au îndepărtat de Dumnezeu şi acest nefericit fenomen a avut consecinţe dramatice în primul rând asupra familiei. Cei mai mulţi tineri fiind educaţi în spiritul lumii, au o părere greşită despre familie, lucru care-i împiedică să se căsătorească sau se căsătoresc în neştiinţă şi necredinţă faţă de principiile Creatorului. Odată cu trecerea anilor, s-au conturat zece învăţături greşite despre familie şi din cauza mediatizării, ele influenţează generaţia tânără mai mult decât Biserica şi Biblia la un loc:
1. Bărbaţii au beneficii mai mari în urma căsătoriei decât femeile. De fapt, această mentalitate este reacţia feminismului, prin care femeia nu vrea să îngrijească două sau multe persoane, ci doar pe ea însăşi.
2. Copiii contribuie la unirea soţilor. Nu copilul ajută părinţii, ci invers. Dragostea pentru partener nu vine din prezenţa copiilor.
3. Cheia succesului unei căsnicii de durată este norocul. Adevărul este că norocul stă în pocăinţă, într-o alegere după voia lui Dumnezeu şi într-o viaţă de familie trăită cu responsabilitate, dragoste, răbdare şi multă înţelepciune.
4. Cu cât o femeie este mai instruită, cu atât şansele de a se căsători sunt mai mici. Intenţia feminismului şi modernismului este să descurajeze căsătoria, spunând că doar femeile neinstruite se căsătoresc. Căsătoria, odihna, hrănirea... acestea sunt pentru toate femeile.
5. Cuplurile care locuiesc împreună înainte de căsătorie au posibilitatea de a testa cât de mult se potrivesc unul cu celălalt. Relaţia înaintea căsătoriei înseamnă păcat, or Dumnezeu nu va binecuvânta o astfel de căsnicie. Dacă analizm obiectiv familiile care divorţează, vom constata că cele mai multe dintre ele şi-au permis relaţii intime înainte de căsătorie.
6. Oamenii nu se pot aştepta la căsnicii pe viaţă aşa cum se întâmpla în trecut, deoarece astăzi trăim mult mai intens. Dacă intensitatea vieţii este atât de influentă, ea ori schimbă totul, ori nimic, adică mâncarea, băutura, somnul… căsătoria. Este ruşinos pentru generaţia cultă şi elevată a vremurilor noastre că nu reuşeşte performanţa căsătoriei pentru toată viaţa, ca şi generaţiile trecute.
7. Căsătoria expune la violenţă mai mult decât necăsătoria. Este necinstit să fie asociată căsătoria cu violenţa. O căsătorie normală este întemeiată de oameni normali, având la bază dragostea, iertarea, bunătatea, răbdarea şi mai mult decât orice altceva, o puternică dorinţă pentru binele şi fericirea partenerului.
8. Persoanele căsătorite au o relaţie intimă mai puţin satisfăcătoare decât persoanele singure. O aventură poate fi caracterizată de entuziasm şi patimă, dar niciodată de dragoste.
9. Concubinajul este ca şi căsătoria, oricum ,,bucata de hârtie” nu ţine familia. Certificatul unei maşini sau al unei case nu ţine maşina sau casa, şi totuşi noi nu le cumpărăm niciodată fără certificat.
10. Divorţul este o soluţie pentru căsniciile nefericite. Definiţia căsătoriei este fericirea, iar divorţul este cea mai neinspirată soluţie.
Dacă te temi de Dumnezeu, ţine-te departe de aceste mituri şi luptă-te împotriva lor. Ele necinstesc numele şi cuvântul Creatorului, lovind în prima instituţie a lui Dumnezeu pe pământ, familia. Familia este instituită de Dumnezeu şi El o va proteja până la sfârşit.