Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminică 6:00pm-8:15pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
 • 04
  Ianuarie
  21 de zile de post congregațional

   

  12
  Ianuarie
  Votarea Viziunii 2020

   

  20
  Ianuarie
  Ședința Comitetului
 • 21
  Ianuarie
  Stăruință

   

  22
  Ianuarie
  Stăruință

   

  23
  Ianuarie
  Stăruință
 

Viziunea Bisericii Betania 2019

 
 

      

 

 

 

„...Preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii, ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului? Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace.” (2 Petru 3:8-14)

 

 

 

I. EVANGHELIZARE

 

1. Potrivit poruncii lui Dumnezeu din Biblie vom folosi fiecare ocazie potrivită pentru organizarea cu prioritate a serviciilor speciale de evanghelizare. Membrii bisericii vor invita oameni neconvertiţi și se vor ruga insistent pentru mântuirea lor. Înțelegând importanța ospitalității atât în familie, cât și în biserică, îi vom ajută pe oaspeți să se simtă bineveniți, dorindu-și să revină într-un loc în care au fost tratați cu atenție, interes și prietenie.

 

2. Anul 2019 va fi numit ,,Anul Mărețului Har”, sperând ca harul Dumnezeului nostru să fie peste biserică în toate lucrurile.

 

3. Mântuirea oamenilor a fost motivul principal al întrupării Mântuitorului Isus Cristos și a fost mesajul de bază al predicilor Sale. Simțindu-ne responsabili pentru mântuirea generației noastre, vom continua și în acest an să susținem şi să realizăm un program tv de evanghelizare în România prin canalul naţional de televiziune NAȘUL TV în cadrul cunoscutei emisiuni creştine ,,Păstorul cel Bun”. În urma statisticilor, emisiunea ,,Păstorul cel Bun” este vizionată săptămânal de peste 200.000 de români. Programul de evanghelizare va fi realizat în studioul de înregistrări al bisericii, cuprinzând o predică de evanghelizare a pastorului, meditații şi cântări creştine. Acest program va fi difuzat în toată ţara, pe NAȘUL TV, în fiecare sâmbătă dimineaţa între 10:00 şi 11:30 AM, ora României. Preţul pentru filmare, editare şi difuzare este de aproximativ $4,150/lună.

 

4. De asemenea, vom difuza pe televiziunea creștină Credo o emisiune în fiecare zi de luni, între 4:00-5:00 PM. Emisiunea va fi reluată și în ziua de marți, între 12:00-1:00 AM, și vineri, între 9:00-10:00 AM. În concluzie, vor fi cel puțin 12 ore de emisie pe lună. Aceste emisiuni vor conține predici înregistrate în studio, predici și programe înregistrate în biserică, cântări ale formațiilor, grupurilor și soliștilor. Prețul acestor emisiuni este $1,000 pe lună.

 

5. Website-urile bisericii și al emisiunii Păstorul cel Bun, prin programele în direct, cele înregistrate sau prin alte resurse pe care le conţin (predici, articole, pagina păstorului şi servicii divine) sunt o metodă gratuită de evanghelizare, ucenicizare şi închinare pentru toate persoanele care le accesează. De asemenea, sunt şi o metodă de slujire, prin donaţiile pe care anumite persoane le pot face către biserică.  

 

6. Predici în limba engleză la serviciile de duminică seara și îndemnuri la rugăciune la serviciile de duminică dimineața pentru generația copiilor noștri, vorbitori de limbă engleză.

 

 

 

II. UCENICIZARE   

 

1. Conferinţe şi seminarii de instruire şi maturizare cu departamentele bisericii sau cu grupe de credincioşi sau de slujire: familii, fraţi, surori, predicatori, lideri, învăţători. În primăvară vom avea o conferință pentru familii.

 

2. Stăruinţă pentru Botezul cu Duhul Sfânt, iar înainte de stăruință și în timpul acesteia predicile se vor concentra pe învățarea și motivarea frățietății.

 

3. Lecţii biblice la Şcoală duminicală de la 10:20 la 12:00 PM, pentru copiii cu vârstele cuprinse între 3 şi 14 ani. Copiii vor lua vacanță în duminica din 2 iunie și vor relua cursurile în duminica din 15 septembrie.

 

4. Lecţii de limba română pentru copiii de la Şcoala duminicală, în fiecare duminică între 9:30 şi 10:20 AM.

 

5. Lecţii biblice, închinare şi rugăciune pentru copiii de la Bethany Kids, în fiecare duminică seara, între 6:00 şi 8:15 PM. Prin rotaţie, câte unul dintre predicatorii de limbă engleză din biserică va ţine o predică în limba engleză.

 

6. Lecții biblice, închinare și jocuri biblice pentru copiii de la Awana, în fiecare joi, 6:15-8:00 PM.

 

7. Tabără cu băieții și cu fetele de 11-14 ani, din departamentul Școlii Duminicale, 29-31 martie.

 

8. Tabără cu tinerii, 20-22 aprilie.

 

9. Școala biblică de vacanță a copiilor de la Școala Duminicală – VBS, 24-28 iunie.

 

10. Între 9 iunie și 25 august, perioada de vacanță a Școlii Duminicale, va exista programul ,,Summer Kids”, care oferă duminică dimineața programe de educație și jocuri copiilor 4-7 ani.

 

11. Tabăra copiilor de la Școala Duminicală, 9-11 august.

 

12. În fiecare a doua duminică seara din fiecare lună va fi ,,Seara tinerilor”. Programul muzical va fi susţinut de tineri – corul de tineri şi orchestra.

 

13. Tabără cu tinerii, 18-20 octombrie.

 

14. Între 2-4 şedinţe pe an cu liderii bisericii și Consiliul Pastoral, după serviciul divin de Cina Domnului.

 

15. Curs de Cateheză cu persoanele care doresc să se boteze în apă. Primul botez va avea loc duminică, 7 aprilie.

 

 

 

ÎNCHINARE

 

1. Una sau mai multe perioade de post şi rugăciune de 3, 7, 21 sau 40 de zile în timpul anului. Prima perioadă va fi de 21 de zile de post neîntrerupt, 5-25 ianuarie. Vineri, 25 ianuarie vom avea o noapte de veghe în rugăciune, încheind cele 21 de zile de post în mijlocul unei sărbători de bucurie.

 

2. Rugăciune și cântare în fiecare zi de:  

 

 a) duminică, 9:00-9:55 AM; 6:00-7:30 PM                           

 

b) marţi, 7:00-9:00 PM  

 

c) joi, 7:00-8:00 PM                                                  

 

d) vineri, 7:00-7:30 PM

 

3. În fiecare zi de duminică, rugăciunea grupului de mijlocire, 5:00-5:45 PM. 

 

4. Copiii de la Şcoala duminicală vor avea 30 minute de rugăciune şi cântare în sala de rugăciune, între 9:00 şi 9:30 AM în fiecare duminică.

 

5. Corul de copii va cânta periodic şi la anumite evenimente din biserică.

 

6. Programul muzical la serviciile divine de joi seara va fi susţinut, prin rotaţie, de o singură formaţie/grup.

 

7. Concertul de colinde în seara de duminică, 22 decembrie.

 

8. Colinda copiilor de la Şcoala duminicală va avea loc în dimineața zilei de sâmbătă, 21 decembrie. Colinda tinerilor va avea loc dumincă seara, 24 decembrie.

 

 

 

IV. PǍRTĂŞIE

 

            Întâlnire cu toată biserica sau în grupuri mici, scopul fiind cunoaşterea, apropierea, împrospătarea viziunii şi întărirea unităţii spirituale a bisericii:

 

1. Adunarea Generală a membrilor bisericii, duminică, 27 ianuarie AM.

 

2. Masa de dragoste a bisericii va avea loc la parc, sâmbătă, 3 august la parcul St. Paul, Niles.

 

    Costul aproximativ, $10.000.

 

3. Câteva nopţi de veghe, rugăciune şi părtaşie. Noapte de veghe în Vinerea Mare, 19 martie.

 

4. Conferinţe şi seminarii cu anumite grupe de credincioşi: familii, fraţi, surori, lideri, învăţători.

 

5. Masă de părtășie cu persoanele în vârstă în ziua de sâmbătă, 8 iunie.

 

6. Ultima vineri din lună, după slujba divină, va fi masă pentru tineri (8:30-10:30 PM).

 

7. Copiii de la Şcoala duminicală vor avea absolvirea în ziua de duminică, 2 iunie, fiecare în clasa lui. La slujba de seara vor avea un program în sanctuar și biserica va lauda pe Dumnezeu pentru ei, cerând în continuare binecuvântarea peste viitorul lor.

 

8. Cina Domnului comunitară la biserica Betania cu toate bisericile penticostale din Chicago, joi, 18 martie.

 

9. Masa de părtășie la Thanksgiving, CC, 24 noiembrie. Cost aproximativ: $6.000.

 

 

 

V. SLUJIRE

 

1. Proiect de doi ani, 2019-2020, pentru finalizarea parcării și achitarea a cât de mult vom putea din datoria bisericii. Fiecare persoană/familie să doneze cât de mult poate (ca sugestie recomandăm fiecărui membru să doneze un salariu pe an).

 

2. Familia Alasu Mircea și Cornelia va avea responsabilitatea să viziteze, să încurajeze şi să ajute persoanele/familiile în vârstă.

 

3. Familia Olărescu Dionisie și Tenzi va avea responsabilitatea să viziteze, să încurajeze și să ajute persoanele care sunt văduve.

 

4. Biserica va avea un fond de ajutorare în casierie, din colectele de la Cina Domnului, cele de marţi seara şi 1-2 colecte speciale din timpul anului, cu scopul să ajute fraţii/familiile în nevoie. Comitetul Bisericii va face o cercetare amănunţită a fiecărui caz în parte şi va ajuta în funcţie de nevoia pe care familia/persoana o are, dar şi în funcţie de posibilităţile financiare ale bisericii. De asemenea, Comitetul Bisericii şi cenzorii vor păstra confidențialitatea numelor acestor persoane.          

 

5. O familie din biserică sponsorizează doi pastori şi un dirijor din România cu $950/lună.

 

6. Şcoala duminicală sponsorizează Nevaeh  Missions, Kenya (locul unde misionează Ben și Jessica Răduț).

 

                 (a) Uniforme pentru școală: o pereche de pantofi de gumă (rubber), două perechi de șosete și două uniforme costă $30. Pentru 30 de copii costă $900.                 

 

                 (b) Certificat de naștere și ID card costă $10. Pentru 100 de copii costă $1000.                

 

                 (c) Asigurare medicală pentru un copil/o familie costă $60. Pentru 10 copii costă $600.

 

                 Cost total/an, $2.500.

 

7. Transportul membrilor bisericii care sunt în vârstă, la slujbele divine, în fiecare zi de duminică, marţi şi joi.

 

8. Evaluarea activității liderilor bisericii de către Comitetul Bisericii. Slujirea fiecărui lider din biserică se reînnoiește în fiecare an sau la cel mult doi ani.

 

9. Bethany Land oferă îngrijire copiilor cu vârstele cuprinse între un an şi jumătate şi trei ani, în timpul celor trei servicii divine din timpul săptămânii, cu ajutorul voluntarilor.

 

10. La Bethany Kids, învăţătorii organizează programe biblice cu copiii care au vârstele cuprinse între patru şi şapte ani, numai în timpul serviciului de duminică seara. Prin rotaţie, câte unul dintre predicatorii de limba engleză din biserică va ţine o predică în limba engleză.