Sermons Recent Programs Live Donations

The next event: Sunday 09:00am-12:00pm

Remaining time:

 
Evenimente speciale
 • 18
  Decembrie
  Concert colinde, 5pm
   
  19
  Decembrie
  Studiu biblic tineri
   
  20
  Decembrie
  Nu avem serviciu de rugăciune
 • 22
  Decembrie
  Nu avem serviciu divin
   
  24
  Decembrie
  Serviciu divin de ajunul Întrupării
   
  25
  Decembrie
  Serviciu divin de Crăciun - Întruparea Domnului
Special events
 • 19
  December
  Concert Colinlde
   
  24
  December
  Ajunul Întrupării (5pm)
   
  25
  December
  Întruparea Domnului (5pm)
 • 26
  December
  Serviciu divin doar după-masa (5pm)
   
  31
  December
  Ajunul Anului Nou (5pm)
   
  01
  January
  New Year Service (5pm)
 

The Chance for a Second Chance

 
 

Existenţa umană în timp şi spaţiu ne dă posibilitatea să trăim în trei timpuri în acelaşi... timp. Trăim în trecut prin amintiri, trăim în viitor prin speranţă şi trăim în prezent prin experienţă. Aflându-ne în prima zi a anului 2007, privim în urmă la cele 365 de zile ale anului 2006 care tocmai au trecut şi încercăm o evaluare din punct de vedere material, intelectual, profesional, familial, spiritual... Cât de rodnic a fost pentru noi şi, în egală măsură pentru Dumnezeu, anul 2006?

Fiecare instituţie care se respectă are un moment în care îşi evaluează activitatea, profitul..., pentru că acestea demonstrează rentabilitatea ei. În ce măsură scopul pentru care existăm a fost îndeplinit? Care este scopul pentru care a fost făcut omul, familia, biserica?

Primul scop al existenţei este neprihănirea. În ce măsură a fost atins cu noi, familiile noastre, biserica noastră? Ce trebuia făcut şi n-am reuşit, ce nu trebuia făcut şi totuşi... Fiecare dintre noi ne dorim în viaţă o a doua şansă. Când bătrânii ajung la sfârşitul vieţii, îi auzi spunând: ,,Dacă aş mai avea şansa să o iau încă o dată de la început...” În bunătatea Sa, Dumnezeu ne oferă o a doua şansă în anul 2007. Ce avem de gând să facem cu ea?

Se povesteşte că un misionar a slujit pentru cinci ani într-o ţară din Africa. Printre cei care s-au convertit a fost şi un şef de trib, pe care misionarul l-a luat cu el în SUA când s-a întors acasă la sfârşitul celor cinci ani de slujire. În drum spre casă, au schimbat mai multe mijloace de transport în comun şi într-unul dintre ele au reuşit să urce cu mare grabă în ultima clipă. Bucuros, misionarul  a spus: ,,Ce bine că am prins acest tren, am câştigat 15 minute!” Africanul l-a întrebat sec: ,,Şi ce ai de gând să faci acum cu cele 15 minute?” Misionarul nu a răspuns nimic, nu se gândise niciodată la lucrul acesta.

Ne bucurăm pentru anul 2007 în care Dumnezeu ne-a permis să intrăm. Dar ce avem de gând să facem cu el? Din întâmplare el nu va fi mai bun decât 2005, doar dacă noi, împreună cu Dumnezeu, îl vom organiza să fie mai bun, mai rodnic. Este minunat să primeşti o nouă şansă de 365 de zile, însă este greu să-I dai socoteală lui Dumnezeu în ziua judecăţii ce ai făcut cu timpul acela!

Dacă în anul 2006 citirea Bibliei, rugăciunea, postul... au fost neglijate sau, mai grav, anumite păcate au fost tolerate şi practicate, am o veste bună: Dumnezeu ne dă o a doua şansă!