Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminica 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
  • 20
    Aprilie
    Conferință pastorală (Portland)
     
    23
    Aprilie
    Nuntă
     
    28
    Aprilie
    Seminar Școala duminicală
  • 07
    Mai
    Cina Domnului
     
    08
    Mai
    Studiu biblic pentru tineri
     
    11
    Mai
    Conferință pastorală (Detroit)
 

Mai 2010

 
 

 

Scrisori Primite la redacția emisiunii

 

"păstorul cel bun"

Mai 2010

 

Dragii mei,

 

Mă numesc N. P. şi vă scriu din Penitenciarul T. unde sunt închis pentru 14 ani împreună cu fratele meu, R. De când suntem aici, urmărim emisiunea Păstorul Cel Bun şi ne-am gândit cât de necesară ne-ar fi o Biblie. Vă rugăm să ne trimiteţi una aici în penitenciar. Urmărindu-vă, ne-am dat seama câte adevăruri am pierdut, adevăruri de care dacă ţineam cont, cu siguranţă nu ajungeam aici. Nu ştiu dacă nu vă cerem prea mult, dar ne-am bucura să trimiteţi o Biblie şi familiilor noastre, au mare nevoie (amândoi suntem căsătoriţi). Noi am crescut într-o familie de creştini, dar neascultarea şi ignoranţa ne-au dus pe drumuri rătăcite şi-acum plătim atât de greu. Nu ştiu dacă ţineţi cont de dorinţa noastră, dar ne-am dori să auzim mai multă muzică, asta ne linişteşte.

În speranţa că vom primi şi un răspuns şi, bine-nţeles, Bibliile, vă mulţumim anticipat.

 

N. P.

 

Dragi pastori, 

 

            Mă numesc A. C., am 46 de ani şi sunt tatăl a patru copii. Aş vrea să vă spun că urmăresc cu deosebit interes emisiunea dumneavoastră de care mă bucur de fiecare dată. Mă bucur de oferta dumneavoastră pentru Biblie. Eu am cumpărat una cu 5 ani în urma şi am pus-o în bibliotecă. De câte ori intram în casă, o vedeam în raft, dar fiecare ne vedeam de treburile noastre. Urmărind emisiunea dumneavoastră, mi-aţi stârnit curiozitatea s-o deschid şi s-o citesc. Vă mulţumesc pentru această provocare. Acum înţeleg mai bine care este rostul meu şi ce trebuie să fac ca să dobândesc Împărăţia lui Dumnezeu. Eu cred că Biblia trebuie citită de la Genesa la Apocalipsa şi apoi să te întorci înapoi de fiecare dată când nu înţelegi ceva. Emisiunea dumneavoastră mă ajută să înţeleg mai bine ceea ce citesc.

            Vă scriu această scrisoare să vă rog să vă rugaţi pentru mine şi familia mea că să-L putem cunoaşte şi înţelege pe Dumnezeu. Eu am suferit un accident în urma căruia am rămas paralizat în aşa fel încât nu-mi mai pot câştiga pâinea copiilor. Nu mă plâng de asta, dar dacă dumneavoastră vă rugaţi pentru mine şi familie, v-aş fi recunoscător.

            Urmărind emisiunea dumneavoastră, au fost câţiva pastori care mi-au plăcut în mod special mai ales modul cum interpretează Biblia. Printre aceştia enumăr ... . Vă rog transmiteţi acestor oameni felicitări din partea familiei mele şi viaţă lungă emisiunilor.

 

            Cu deosebită consideraţie,

C. A.

 

Către emisiunea Păstorul Cel Bun, 

 

Mărturisesc că sunt unul din cei care urmăresc cu mare plăcere emisiunea Păstorul Cel Bun, transmisă de dumneavoastră şi mă declar profund impresionat şi mulţumit sufleteşte. Apreciez ceea ce faceţi şi consider că oricine este interesat, are suficiente motive să cunoască Adevărul şi să găsească Lumina sfântă.Vă rog insistent să-mi trimiteţi şi mie o sfântă Biblie la adresa de pe plic. Am mare nevoie de această Carte.

 

Cu deosebite mulţumiri,

U. G.

 

Onorate şi stimate domnule Pastor, 

 

Din Penitenciarul O. urmăresc mereu emisiunea dumneavoastră cu mare plăcere. Vreau să vă spun că aceste emisiuni mă fac întotdeauna mai uşurat şi-mi adună puţinele gânduri bune care mai sunt în mintea mea. Mintea mea bolnavă de tot ce-i în jurul meu simte nevoia descătuşării, ceea ce dumneavoastră reuşiţi aproape de fiecare dată. Mă gândesc cu groază (deşi n-ar trebui să fie aşa) la ziua eliberării mele, nefiind străin de ceea ce se-ntâmplă afară. Vreau să mă pregătesc pentru şocul de afară, de aceea vă rog respectuos să-mi trimiteţi şi mie o Biblie. Vă rog trimiteţi-mi în plic şi câteva gânduri bune.

 

Cu deosebite mulţumiri,

R. I.

 

Dragi realizatori,

 

Mă numesc G. F. şi vă scriu din Austria de unde urmăresc emisiunile dumneavoastră, ,,Păstorul cel Bun”. M-am născut într-o familie de credincioşi în anul 1951, dar în acelaşi  an tatăl meu a murit în explozie de mină. M-am căsătorit cu un băiat credincios şi viaţa noastră a fost frumoasă cât am fost în România. După Revoluţie, am plecat un căutarea unei vieţi mai bune, unde soţul m-a înşelat. Aici viaţa noastră de creştini n-a mai fost cum trebuia şi aşa ne-am depărtat amândoi de Dumnezeu. Întâmplător am urmărit emisiunea dumneavoastră ,,Păstorul Cel Bun” şi sunt de-a dreptul încântată să-mi amintesc de vremea când aveam şi eu o viaţă mai ordonată şi mai cu fric de Dumnezeu.

            Dragii mei, cred din toată inima că trebuie să mă întorc şi eu, ,,oaia rătăcită"… De fapt, am rătăcit mult prea mult, de aceea vă rog să mă ajutaţi în rugăciune. De asemenea, vă rog să-mi spuneţi programul când vă mai pot prinde la TV , pentru că totul a fost întâmplător. Ştiu cât de groaznic este păcatul în care stau şi nu vreau cu niciun chip să mor aşa, vreau să mă întâlnesc cu cei dragi ai mei – mă refer la tata şi o soră care a plecat la Domnul la numai 42 de ani. Nu ştiu cum aş putea să am şi eu o Biblie cu scrisul mare, dacă aveţi posibilitate să trimiteţi şi aici, vă rog să-mi trimiteţi pe adresa de pe plic. Când voi veni, în România voi trece şi pe la biserica dumneavoastră. Până atunci nu pot decât să vă mulţumesc şi să aştept răspunsul dumneavoastră. Pacea lui Dumnezeu să fie cu noi toţi.

G. F.

 

Totdeauna mă bucur când văd oameni transformaţi de Cuvântul lui Dumnezeu, dar când se-ntorc oameni ca această femeie, sunt copleşită, pentru că în viaţa acestora văd mai bine strălucind faţa Domnului. O iubesc foarte mult pe L., vorbesc adesea cu ea la telefon şi vreau să cred că ea va fi un briliant în mâna Domnului şi El se va folosi de ea într-un mod cu totul special. S-o ajutăm în rugăciune.

 

Cu mulţumiri,

Cornelia Bişboacă

 

 ----------------------

Dragii mei prieteni de la Păstorul Cel Bun,

 

            Vreau pe scurt să vă spun cum a decurs viaţa mea după ce v-am întâlnit. Cu câţiva ani în urmă, am început să comunic cu voi. Printre multele materiale creştine pe care mi le-aţi trimis, mi-aţi trimis şi un pliant - ,,Inima omului". La prima vedere, m-am gândit că este potrivit pentru un bun prieten care-şi petrece viaţa numai în băutură, dar... , citindu-l, am constat că eu eram cea care aveam nevoie de toate cele 10 tablouri descrise. Am început să citesc Biblia, urmărind cărţile pe care mi le-aţi trimis şi aşa mi-am dat seama că eu nu mai sunt singură şi că aş putea trece peste multele ispite care-mi năpădesc gândurile în fiecare zi. Am crezut Biblia şi-am trăit tot ce mi-a stat în putinţă. Acum pot spune că am o viaţă nouă cu Domnul Isus. Deşi am convingerea că schimbările din viaţa mea sunt reale, cu toate acestea satan mă chinuie cu vise urâte. Dimineaţa când mă trezesc, sunt dezorientată câteva ore. Satan îşi bate joc de mine, dacă nu poate în realitate, mă chinuie cu vise.

            Dragii mei, chiar dacă nu vă cunosc, vă simt foarte aproape, de câte ori vă cer ajutorul în rugăciune. Poate că nu v-am spus, eu am fost o femeie de moravuri uşoare şi  cu asta mă atacă în fiecare noapte diavolul. NU vreau să mă mai întorc acolo niciodată, mai bine mor decât să mai înfăptui acest păcat. Acest păcat mi-a distrus nu numai sănătatea, dar mi-a distrus şi mi-a murdărit gândirea şi viaţa... Am avut o minte bolnavă... Acum nu ştiu cum să mulţumesc lui Dumnezeu că m-a scos din această închisoare şi dependenţă de păcat. Ştiu acum că nu mai sunt singură, că Domnul Isus şi Duhul Sfânt sunt cu mine şi chiar în mine. Dimineaţa, când mă trezesc după un astfel de coşmar, sunt tulburată din calea-afară, nu mai pot face nimic, sunt paralizată. De aceea cu toată inima apelez la bunăvoinţa dumneavoastră să vă rugaţi pentru mine, să-mi dea Dumnezeu şi Domnul Isus putere să nu mă mai întorc să fiu roaba acestor stări, mai ales c-am gustat din bucuria care o dă El. Nu sunt botezată, dar consider că în mine se produce naşterea din nou şi vreau ca aceasta să fie foarte reală. Vreau să mă împotrivesc lui satan tare în credinţă şi el va fugi de la mine (Iacov 4:7), căci cel ce este în mine este mai tare decât cel ce este în lume (1 Ioan 4:4). Ştiu că satan se luptă cu orice preţ să orbească oamenii, să nu se întoarcă la Dumnezeu. 

            Acum, ştiind toate aceste lucruri, dragii mei, Îl rog pe Dumnezeu să reverse Pace, Dragoste, Înţelepciune peste grupul vostru de rugăciune şi peste întreaga redacţie a Păstorului Cel Bun. Încă o dată, mulţumesc pentru ceea ce aţi făcut şi încă faceţi pentru mine.

 

 B. M. L.

 

Dragă redacție, 

 

            Mă numesc N. C. și am 16 ani. Vreau să vă spun cu cât drag urmăresc emisiunile dumneavoastră la TV și cât de mult mă ajută în viața de zi cu zi. Mă bucur că am ocazia să vă scriu și să vă spun acest lucru. Este un lucru bun, deoarece numai așa oamenii își pot da seama cât de bun este Dumnezeu.

            Eu sunt de religie ortodoxă și cresc într-o familie cu multe necazuri. Mama mea a crescut într-o familie de creștini, dar, căsătorindu-se cu tatăl meu, au uitat amândoi de Dumnezeu. Suntem 4 frați care ne luptăm să supraviețuim prin toate aceste necazuri. Din fericire, bunica mea, care-L cunoaște pe Dumnezeu, mai trăiește și ea este prietenul meu cel mai bun. Mă consult în multe probleme cu ea, se roagă pentru mine, uneori merg cu ea la biserică. Încă nu m-am botezat, deși sunt conștientă de importanța acestui act. Aștept ca Domnul să facă schimbarea în viața și gândurile mele complet.

            V-am scris dumneavoastră pentru a vă cere ajutorul în problema familiei mele. Domnul ne-a trecut prin foarte multe necazuri. Ceea ce m-a marcat a fost faptul că într-o zi niște oameni răi au forțat ușa casei, au intrat în casă și-au vrut să ne omoare. Atunci am văzut și am simțit protecția lui Dumnezeu, de aceea Îi mulțumesc în fiecare zi. Numai El ne-a scăpat cu viață pe toți. De atunci sunt atât de speriată și nu-mi mai pot reveni... Vă rog să vă rugați și dumneavoastră pentru mine, dar și pentru familia mea, în mod special pentru părinții mei, să se întoarcă înapoi la Dumnezeu. Vă rog din suflet să corespondați cu mine, eu nu am prieteni, numai pe Dumnezeu și pe bunica. Vă rog, dac-ați primit scrisoarea mea, scrieți-mi înapoi și, dacă nu vă cer prea mult, îmi doresc din toată inima o Biblie! Aș vrea să am una să fie numai a mea.

            Vă mulțumesc și sper să putem comunica. Dumnezeu să vă ajute să faceți lucrarea aceasta în continuare și să vă ajute să măriți spațiul de emisie.

            Cu mult drag,   

N. C.

 

Stimaţi realizatori,      

 

Am primit cel mai drag şi mai preţios dar, BIBLIA. De la poştă şi până acasă am ţinut pachetul în braţe, la piept, ca să-l vadă toată lumea. Vă mulţumesc pentru osteneală, bunăvoinţă şi înţelegere, pentru tot ce se întâmplă cu mine. Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi ziditoare pe care le-am găsit în scrisoarea dumneavoastră. M-au mişcat pană la lacrimi şi m-au făcut să-mi pun câteva întrebări. Mi-au schimbat starea în care eram. Am înţeles din ceea ce mi-aţi scris că şi la 72 de ani se poate lua de la început! Aş vrea să mă las condusă de Dumnezeu şi ştiu că toate celelalte lucruri de care am nevoie mi se vor adăuga pe deasupra. Folosesc broşura ,,Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi". Încep în fiecare zi cu rugăciune, folosindu-mă şi de această brosură care este o adevărată bogăţie în modul în care mă ajută să înţeleg Biblia. Ce vreau să spun este că în fiecare zi vreau să fac mai multă rugăciune. Încerc să mă rog trebăluind prin casă, în timp ce-mi rezolv problemele personale, dar cred că aici trebuie să mai învăţ multe. Aş vrea să mă rog mai mult pentru familia mea, dar simt că NU am putere suficientă, probabil nu ştiu cum să mă rog. Am un băiat profesor de geografie şi unul student la medicină. Cel din urmă este necăsătorit, este mult prea liniştit, fără vicii, prea ocupat - nu ştiu unde am greşit că acest copil are cununia legată şi nu se poate căsători. Vă rog să mă ajutaţi în rugăciune pentru amândoi copiii, dar şi pentru mine să fiu mai perseverentă!

 

    Cu dragoste creştinească,    

E. I.

 

Bună ziua!     

 

Mă numesc F. L. A. şi am 14 ani. Vă rog mult să-mi trimiteţi o Biblie deoarece am mare nevoie de aceasta. În ultima vreme, Bibliile conţin tot mai multe erezii şi, sincer, mi-e frică să citesc şi să cred ceva greşit în legătură cu Sfânta Treime. Am mare încredere în voi şi vă urmăresc foarte des. Vă mulţumesc nespus că existaţi şi prin emisiunile şi realizările voastre îmi luminaţi viaţa, mi-o umpleţi de speranţă şi încredere în Dumnezeu, mă faceţi să mă gândesc la greşelile mele şi să mă căiesc... Vă rog să-mi luaţi în considerare e-mail-ul şi să-mi dăruiţi o Biblie.

Vă mulţumesc!

Dumnezeu să vă ajute în tot ceea ce vă propuneţi!

 

Bună ziua,

Sunt o ascultătoare de-a dumneavoastră care locuieşte în Cypru şi ascult pe OTV predicile de sâmbătă şi duminică. Aş dori, dacă se poate, să îmi trimeteţi şi mie nişte CDuri cu muzică creştină. Aştept răspuns pe mail.

 

Dragii mei fraţi protestanţi,

 

            Mă numesc T. N., locuiesc în Comuna D. Am 76 de ani şi sunt creştin ortodox. Ca şi creştin ortodox, respect sărbătorile şi tradiţiile bisericii în care m-am născut şi am crescut. Iubesc foarte mult aceste sărbători şi tradiţii pe care le-am moştenit de la părinţii şi bunicii mei. Am descoperit emisiunea dumneavoastră pe OTV şi-am înţeles că dumneavoastră oferiţi o Biblie gratis celor care nu au această Carte sfântă în casa lor. Eu sunt un om care nu am în casa mea această Carte - BIBLIA. Niciodată nu am citit în ea. Am auzit doar că deţine două părţi, Noul şi Vechiul Testament. Îmi doresc foarte mult această Carte, de aceea vă rog să mi-o trimiteţi.

            Vă mulţumesc frumos, Doamne ajută!