Predici Programe recente În direct Donații

Următorul eveniment: Duminica 9:00am-12:00pm

Mai sunt:

 
Evenimente speciale
  • 20
    Aprilie
    Conferință pastorală (Portland)
     
    23
    Aprilie
    Nuntă
     
    28
    Aprilie
    Seminar Școala duminicală
  • 07
    Mai
    Cina Domnului
     
    08
    Mai
    Studiu biblic pentru tineri
     
    11
    Mai
    Conferință pastorală (Detroit)
 

Februarie 2010

 
 

 

Scrisori Primite la redacția emisiunii

 

"păstorul cel bun"

Februarie 2010

 

Dragă emisiune,  

 

Subsemnatul C. F., domiciliat în oraşul A., vreau să vă spun că sunt un mare admirator al emisiunii dumneavoastră ,,Păstorul Cel Bun”. Îmi place cum vorbiţi despre Domnul Isus şi despre Dumnezeu. Îmi place că spuneţi ce trebuie să facem noi, oamenii, ca să avem o viaţă cât mai frumoasă şi liniştită, cum să avem pace în inimile şi în casele noastre. Am înţeles că numai dacă Îl avem pe ISUS în inimi suntem cu adevărat fericiţi. Vă rog frumos să-mi trimiteţi şi mie o Biblie ca să pot învăţa şi eu Cartea lui Isus şi să pot să-L urmez.

Vă mulţumesc mult.  

C. F.

 

Dragii mei,

 

Indraznesc sa vin la dumneavoastra sa va povestesc necazul cu care ma confrunt, in speranta ca bunul Dumnezeu ma va ajuta si pe mine cumva. Sunt de religie reformata, dar asta nu ma impiedica sa urmaresc emisiunea dumneavoastra in fiecare sambata si dumninica, emisiune de care m-am atasat, am introdus-o in programul meu, in limita timpului. Traiesc o drama cu sotul meu de multi ani. Cand fetita cea mare avea doar cativa anisori, a avut o tumoare la ochi, motiv pentru care si-a pierdut ochiul drept. O a doua fetita e adolescenta si este extrem de bolnava, pentru ca, de cand era mica, o trimitea sotul, tatal ei vitreg, cu vacille, desi il rugam sa mearga el cand era mai frig. De fiecare data cand ii spuneam sa mai protejeze copiii, imi spunea sa mi-i iau si sa plec. Sotul nu lucreaza, dar este extrem de agresiv cu mine si cu copiii. Urmareste in fiecare seara filme pentru adulti, in prezenta copilului de doar cativa ani. Toate acestea fac atata rau copiilor, ca cei mici toti au tulburari de comportament, si cind ii spun, imi cere sa-mi iau copiii si sa plec... Dar unde sa plec cu ei? Apelez la bunavointa dumneavoastra sa va rugati pentru mine, sa-mi tina Dumnezeu  mintea sa n-o iau razna, cum imi vine de multe ori. Stiu ca rugaciunile dumneavoastra au mare putere, de aceea va rog din toata inima, ajutati-ma si nu ma lasati. Am un suflet trist si nu vad nici o cale de iesire din scavia in care traiesc. Daca fata cea mare n-ar lucra, am fi cu totii muritori de foame.

 

Cu multumiri,

A. S.

 

Dragii noştri, 

 

            Doamna E. locuieşte în C., are peste 50 de ani şi este imobilizată la pat. În urmă cu o săptămână tocmai primise Biblia de la noi. Era extrem de emoţionată şi, pentru că simţea nevoia să vorbească, i-am acordat această posibilitate, deşi până la urmă cred că eu am fost cea binecuvântată. Mi-a spus că poştăriţa a mers acasă să-i ducă pachetul şi că în momentul în care a pus mâna pe Biblie a simţit o căldură din creştet până în tălpi. I-am spus că aşa face Biblia, unde ajunge, duce căldură şi într-un fel şi în altul. Primind Biblia din Sibiu, această doamnă şi-a amintit de o minune trăită chiar în Sibiu în urmă cu 30 de ani. Soţul ei avea o funcţie mare în armată, motiv pentru care nu mergeau la nicio biserică. Pe atunci, îmi spunea ea, la un moment dat a auzit de creştini (pocăiţi) şi o dorinţă a început să încolţească, de a vizita o biserică creştină. Dar soţul a averizat-o că nu poate face asta cu nici un chip, era clar că-şi pierde serviciul. În acea perioadă, într-un concediu, amândoi au venit la Călimăneşti, o staţiune aproape de Sibiu. Ea a cerut soţului să caute în Sibiu o biserică de pocăiţi, aici necunoscându-i nimeni. Într-o duminică dimineaţa au venit la Sibiu şi după căutări, au găsit o biserică şi-au ajuns la programul de după-masă. Mi-a spus c-a fost extrem de emoţionată şi tot timpul a plâns. La sfârşitul bisericii, un frate s-a oferit să-i ducă până afară din oraş, la un autostop. Ce a impresionat-o foarte mult a fost că pe maşină acest frate s-a rugat aşa: ,,Doamne, pregăteţte Tu o maşină pentru aceşti oameni şi fă-i să ajungă cu bine în staţiune!” ,,Doamnă”, îmi spunea ea, ,,minunea a fost că acolo era o maşină oprită şi când am ajuns noi ne-a întrebat unde mergem şi dacă vrem să mergem cu el. Am coborât din maşina de Sibiu, ne-am urcat în cealaltă şi înainte de 12 noaptea am ajuns cu bine.”

            Acum, de ceva timp, a descoperit emisinea ,,Păstorul Cel Bun”, motiv pentru care a cerut o Biblie. De 30 de ani trăieşte cu nostalgia întâlnirii cu Domnul Isus şi mi-a spus că emoţia simţită când a primit Biblia a fost asemănătoare cu cea din biserica dinSibiu. Am încurajat-o să citească Biblia şi să-şi lase inima transformată de Cuvântul sfânt care-a călăuzit-o în toţi aceşti ani. Femeia este extrem de conştientă de timpul care l-a pierdut şi mai ales de binecuvântarea de a-L fi urmat pe Domnul. Acum soţul este în pensie şi la ce i-a folosit atâta alergătură… ,,Eu sunt în pat imobilizată şi realizez că viaţa este extrem de scurtă şi n-am preţuit chemarea Lui, poate destinul era altul…"

            Dragi fraţi, să ne rugăm pentru această doamnă, să-L rugăm pe Domnul să-i aducă lumina şi dragostea şi speranţa de care are nevoie. De asemenea, vă rugăm să vă rugaţi pentru noi ca timpul pe care-l dăm acestor oameni să ne folosească şi unora şi altora.

 

            Cu deosebite mulţumiri,

            Nicu şi Cornelia Bişboacă

 

Dragii mei, 

Sunt prietena voastră de ceva timp şi revin la dumneavoastră să vă spun cât îmi este dor să corespondez cu voi. Vă rog foarte mult să-mi mai trimiteţi ceva literatură pentru citit. Citesc cu mare drag Biblia pe care-am primit-o de la dumneavoastră, dar situaţia mea este de aşa natură încât am mult timp, stând lângă mama mea care este foarte bolnavă. Nu v-am scris pentru că în urmă cu câteva luni a murit fratele meu şi de atunci mama s-a îmbolnăvit foarte rău. Vreau, de asemenea, să vă spun că urmăresc cu mare drag emisiunile de pe OTV, care pentru mine sunt foarte hrănitoare. După cum ştiţi, eu sunt de religie catolică, dar emisiunile dumneavoastră sunt foarte speciale, pentru care vă mulţumesc. Am citit cartea  care mi-aţi trimis-o din care am înţeles despre înaintaşii noştri care au fost Wurmbrand şi Nicolae Moldoveanu. Mi-aş dori foarte mult o casetă cu muzică aşa cum mi-aţi trimis ultima dată. Încă o dată, vă rog să mă iertaţi că nu v-am scris mai repede şi vă mulţumesc că existaţi.

Cu mare stimă,

M. H.

 

Bine v-am găsit! 

Iertaţi-mă că nu ştiu cum să mă adresez. Numele meu este R. F., sunt o credincioasă ortodoxă. Sper să vă mai aduceţi aminte de mine, v-am mai scris cu ceva timp în urmă să vă rugaţi pentru familia mea, dar mai ales pentru băiatul care ne face mari probleme. Situaţia s-a mai îmbunătăţit şi asta îmi dă curaj să cred în puterea lui Dumnezeu. Vă mulţumesc foarte mult dacă continuaţi să vă rugaţi pentru noi. 

Eu urmăresc cu mare plăcere emisiunile dumneavoastră de duminică dimineaţa şi vreau să vă spun că mai ales în ultimul timp îmi pun mari semne de întrebare referitor la credinţa mea ortodoxă. Dumneavoastră vorbiţi mai pe înţelesul nostru, eu sunt o femeie simplă, dar înţeleg tot ce spuneţi. Îmi pare rău de fiecare dată când pierd o emisiune, parcă simt c-a trecut Dumnezeu prin casa mea şi eu n-am deschis uşa.

Dragii mei, mai am o dorinţă la dumneavoastră - vă rog să mă iertaţi dacă vă cer prea mult. Nu ştiu dacă ştiţi că eu mai am un copil de 7 ani. Acesta mă roagă în fiecare seară când citesc eu din Biblie să-i citesc şi lui. V-aş ruga să-mi trimiteţi nişte cărţi de poveşti din Biblie pe înţelesul lui. Iertaţi-mă dacă v-am cerut prea mult.

Vă mulţumesc şi pentru că m-aţi ascultat şi pentru că mi-aţi citit scrisoarea.

R. F.

 

Dragi credincioşi, 

Sunt un pensionar din C., mă numesc A. I. Vreau să vă mulţumesc pentru Biblia pe care mi-aţi trimis-o, de asemenea, pentru ,,Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi”, pentru ,,Sămânţa bună 2010”, dar şi pentru revista ,,Sămânţa Bună”. O viaţă întreagă m-am îndeletnicit cu cititul, acum însă, în ultimul timp, n-am mai citit pentru că librăriile sunt pline de tot felul de filozofii cu care nu merită să-ţi pierzi timpul. Dragii mei, vreau să vă mulţumesc, să mă alătur şi eu celor care vă mulţumesc pentru difuzarea acestei emisiuni Păstorul Cel Bun, pe care-o urmăresc cu deosebit interes în fiecare sâmbătă şi duminică. Mă încarc spiritual cu mesajele transmise, dar acum şi mai mult cu materialele primite şi în special cu Biblia. Vă doresc mult succes şi împlinirea tuturor dorinţelor.

Cu stimă,

A. I.